Woning te Wilp


Woning te Wilp

De opdracht
Een particuliere woning in Wilp voorzien van drie schuifdeuraandrijvingen en twee draaideuraandrijvingen waarvan één buiten op de poort.

De uitdaging
Verschillende uitdagingen, waaronder: een tilliftconstructie door de dubbele deur naar de badkamer; één afstandsbediening voor vijf toepassingen met ontvanger, die ook in staat is de poort te bedienen; een dubbele kamerdeur waarbij de twee deuren maar naar één zijde kunnen schuiven.

De oplossing
De dubbele deur wordt aangestuurd door één elektrische aandrijving.

Omdat de tillift altijd in het midden van de dagopening zit zijn de kosten minimaal, omdat er alleen een uitsparing in de deur gemaakt wordt ten behoeve van de rail.

Voor de afstandsbediening hebben we gekozen voor een handige, zeer kleine zender met vijf keuzemogelijkheden met acht-kanaalsontvanger. Deze heeft een goed bereik en is eenvoudig te bedienen.

De laatste uitdaging was tevens de meest interessante: twee deuren die allebei elektrisch achter de muur naar één zijde schuiven, met daarnaast de mogelijkheid om maar één deur te bedienen. We hebben dit gerealiseerd door de deuren in elkaar te laten schuiven en handmatig aan elkaar te koppelen door middel van een penconstructie. De klant heeft hierbij altijd de keuze om één of twee deuren te bedienen.